Resepi Nasi Goreng Planta Sedap Menyelerakan

kongsiresepinasi.com – Assalamuallaikum and salam sejahtera Bonda cantik terbaik. Nak masak apa sahaja hari ni? Pasti la dah have a list of best resepi. But kalau bonda takde idea semak resepi yang nak saya kongsikan ni. Iaitu resepi nasi goreng planta sedap and mudah lagi menyelerakan sangat. Resepi nasi goreng planta merupakan varian resepi nasi goreng dengan add bahan seperti planta and bawang merah and putih and etc. Resepi ni dah faomus kerana mudah lagi sedap. Selain tu bahan bahan resepi ni mudah oulak perolehannya. Kalau bonda cantik nak cuba sila semak bahan bahan and cara cara membuat resepi nasi goreng planta sedap and menyelerakan lagi mudah bawah ni yer. Jom semak resepi nya.

Resepi Nasi Goreng Planta Sedap Menyelerakan

Bahan bahan Nasi Goreng Planta

  • Sedia 1 mangkuk nasi
  • Sedia 3 sudu planta
  • Sedia 100g udang
  • Sedia 1 labu bawang merah besar (Hiris)
  • Sedia 5 ulas bawang putih (Ketuk manje2 je2)
  • Sedia 15 biji cili padi (Ketuk manje2 je2)
  • Sedia Kacang panjang*
  • Sedia Lobak merah*
  • Sedia Daun bawang*
  • Sedia Capsicum*
  • * ikut suke nak banyak mane

Resepi lain : Resepi Nasi Ayam Kukus Cina Sedap Sangat

Cara cara Membuat

  1. Awal mula bonda cantik cairkan planta dan biarkan panas sedikit didalam kuali.
  2. Tumis bawang dan bahan tumbuk sehingga naik bau dan masukkan udang.
  3. Kemudian masukkan nasi g dan perasakan dengan bahan perasa. Gaul sebati.
  4. Masukkan sayur sayuran dan gorengkan seketika dan angkat.
  5. Nasi goreng planta Sedai dihidang and add bahan hiasan yer.

source : risikresepi

Hurm sedap sangat resepi nasi goreng planta ni. So bonda cantik try at home yer. Selain tu banyak pulak resepi nasi goreng kat blog ni. Bonda boleh guna pencarian resepi kat blog ni and dapati resepi yang bonda mahu. Or Bonda nak cuba resepi nasi goreng mat gebu yang sedap and menyelrakan. Semak resepi berikut ni.

Bahan-bahan Nasi Goreng Kerabu Mat Gebu

4 cawan nasi sejuk, dileraikan
1 camca besar pes tomyam (sebarang jenama)
2 camca besar sambal tumis (resipi di sini) (akak tukar cili kisar)
1 keping dada ayam, hiris memanjang
1 biji bawang besar, hiris (akak dadu)
2 ulas bawang putih, hiris
3 cili api – ketuk sikit
1 kuntum bunga kantan, hiris halus, tinggalkan sedikit untuk hiasan
1 batang serai, ambil bahagian putih dan hiris halus
1 batang daun kesum-hiris halus
sedikit taugeh
2 biji telur, pukul sedikit Read more

Oke sekian kongsi resepi nasi goreng planta sedap and menyelerakan ni. Semoga resepi ni berfaedah and selamat mencuba bonda cantik 😀

About the author: admin

Related Posts

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.