Resepi Nasi Goreng Korea Best Sedap nya

kongsiresepinasi.com – Assalamuallaikum and salam sejahtera kawan cantik terbaik. Kawan cantik nak masak apa sahaja hari ni? Kawan dah have idea tak? Kalau takde sila semak resepi simple and sedap yang nak saya kongsikan ni. Kali ni saya nak izin berkongsi resepi nasi goreng korea sedap and simple. Resepi nasi goreng korea ialah nasi goreng yang sangat sedap and famous. Resepi ni ialah varian dari resepi nasi goreng. Kawan cantik dah know lah nasi goreng tu banyak macamnya seperti nasi goreng gochujang, nasi goreng berkeju and etc. Kesemua tu mengandungi kesedapan yang berbeza tapi sedap sangat. So kawan cantik try ya at home. Kalau nak try resepi nasi goreng lain sila guna pencarian kat blog ni yer. Oke kembali ke resepi nasi goreng korea sedap and simple. Kalau kawan nak try sila semak and sedia bahan bahan resepi bawah ni. Lepas tu semak cara cara membuat resepi nasi goreng korea simple and sedap ni. Jom semak resepi nya.

Resepi Nasi Goreng Korea Best Sedap nya

Bahan bahan Nasi Goreng Korea

  • 2 cawan nasi sejuk
  • 1/2 cawan kimchi | dipotong kecil
  • 1 sudu makan kicap cair
  • 1 sudu teh minyak bijan
  • 2 ulas bawang putih | dicincang
  • 1 ulas bawang merah | dicincang
  • 3 sudu teh lada hitam
  • 2 sudu makan minyak masak
  • 1 tangkai daun bawang

Resepi lain : Resepi Nasi Beriani Rempah Maggi Sedap Sangat Menyelerakan

Cara cara Membuat

  1. Panaskan minyak masak dan tumis bawang putih dan bawang merah hingga wangi.
  2. Masukkan kimchi serta nasi. Gaul mesra.
  3. Masukkan daun bawang, serbuk lada hitam dan minyak bijan. Tambahkan kicap cair bagi memberikan rasa masin pada nasi goreng. Gaul sekata.
  4. Nikmatinya panas-panas.

source : nanisolihuddin

Mudah sangat yer cara membuat resepi nasi goreng korea ni. Pasti kawan bisa membuatnya dengan hasil sangat sedap. Kerana memang mudah and mudah resepi ni. Untuk platting sila kawan sedia bahan bahan pelengkap seperti sayur yang sihat diantaranya tomato and carrot yang baik untuk kesihatan organ mata and organ jantung. Oke sekian kongsi resepi nasi goreng korea sedap and mudah ni. Semoga resepi ni berfaedah and selamat mencube kawan cantik 😀

Resepi lain : Resepi Nasi Ayam Penyet Original Simple and Sedap

Incoming search terms:

About the author: admin

Related Posts

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.