Resepi Nasi Goreng Ikan Rebus Sedap Terbaik

kongsiresepinasi.com – Assalamuallaikum and salam sejahtera bonda and rakan cantik lagi terbaik. Semoga bonda and rakan cantik berjaya selalu disetiap activity and semoga healthy always. Kerana healthy iits a urgent factor for your all of your activity. Kali ni saya boleh berkongsi pon kerana masih healthy. Saya nak izin berkongsi resepi nasi goreng ikan rebus sedap and menyelerakan. Resepi nasi goreng ikan rebus ialah resepi nasi goreng yang disatukan dengan ikan rebus goreng. Kalau bonda and rakan nak try sila semak and sedia bahan bahan seperti resepi bawah ni. Lepas sume bahan ada bonda and rakan cantik semak kugak cara cara membuat resepi nasi goreng ikan rebus sedap and simple lagi menyelerakan ni. Jom semak resepi nya.

Resepi Nasi Goreng Ikan Rebus Sedap Terbaik

Bahan-bahan Resepi Nasi Goreng Ikan Rebus

  • Nasi (guna nasi lebihan yang semalam)
  • 4 Ikan rebus goreng (dihancurkan)
  • 1 ulas bawang merah (ditumbuk)
  • 3 ulas bawang putih (ditumbuk)
  • 1 biji telur
  • sedikit garam dan serbuk pati sedap.

Resepi lain : Resepi Ayam Buttermilk Sedap Sangat and Simple

Cara cara Membuat

  1. Awal mula sedia ikan and bersihkan. Lepas tu rebus ikan sampai masak.
  2. Panaskan minyak and goreng ikan tu. Dah masak toskan and hilangkan tulang ikan and hancurkan daging ikan.
  3. Goreng telur bagi hancur.
  4. Tumis bawang merah dan bawang putih hingga garing.
  5. Selepas tu masukkan ikan rebus yang dihancurkan tu ke dalam kuali.
  6. Goreng seketika lepas masukka n telur goreng
  7. Masukkan sedikit garam dan serbuk pati sedap.
  8. Tuang sedikit kicap gaul hingga sebati..
  9. Resepi Nasi Goreng Ikan Rebus Siap boleh di hidang bersama dengan telur masin yang telah direbus.

source : zailabinimdae

Mudah sangat yer cara membuat resepi nasi goreng ikan rebus ni. So bonda and kawan try at home yer. Resepi ni biasa dihidang saat makan petang or makan pagi. Selain tu bonda bisa add bahan yang sihat seperti sayuran and hiasan lain untuk menyelerakan kanak kanak. Kerana memang ikan mengandungi banyak faedah untuk kesihatan and tumbuh kembang anak. Selain resepi nasi goreng ikan rebus ni rakan boleh cuba resepi lain yang ada di blog ni. Resepi tu seperti resepi nasi goreng adabi guna perencah nasi goreng adabi, resepi nasi goreng kampung, resepi nasi goreng biasa and nasi goreng kampung ala thai sedap and mudah. Sila guna pencarian kat blog ni untuk peroleh resepi yang bonda suka. Oke sekian kongsi resepi nasi goreng ikan rebus sedap and simple lagi menyelerakan ni. Semoga resepi ni berfaedah and selamat mencube bonda and rakan cantik 😀

Resepi lain : Resepi Nasi Ayam Sedap Giler lagi Simple

Incoming search terms:

About the author: admin

Related Posts

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.