Resepi Nasi Goreng Cili Kering Sedap Sangat

kongsiresepinasi.com – Assalamuallaikum and salam sejahtera kawan cantik and terbaik. Seomga sume activity kawan cantik berjaya and takde kendala satupon. If nak masak hasil masak pon sedap and menyelerakan. Kali ni saya nak izin berkongsi resepi nasi goreng cili kering sedap sangat and pedas. Resepi nasi goreng cili kering merupakan varian resepi nasi goreng yang dimasak dengan banyak cili kering (suaikan dengan pribadi yer pasal pedas nya). Kalau kawan cantik nak try sila sedia bahan bahan seperti resepi bawah ni. Lepas tu semak jugak cara cara membuat resepi nasi goreng cili kering sedap sangat and menyelerakan ni. Jom semak resepi nya.

Resepi Nasi Goreng Cili Kering Sedap Sangat

Bahan bahan Nasi Goreng Cili kering

  • 10 tangkai cili kering – kalau suka pedas boleh tambah
  • 5 ulas bawang merah
  • 2 ulas bawang putih
  • 1 inc belacan
  • secekut ikan bilis – direndam
  • *kakak ipaq punya resepi guna udang kering-rasa taste ai more to that hihi
  • **Semua bahan di atas di kisar halus
  • 2 sudu makan minyak utk menumis
  • ikan bilis digoreng
  • 2 mangkok nasi
  • 1 biji telur
  • secubit garam & gula

Resepi lain : Resepi Ayam Kukus Sos Tiram Sedap Sangat and Mudah

Cara-cara Membuat

  1. Permulaan kawan cantik bersihkan sume bahan and tos kan. Lepas tu tumis bahan yg dikisar hingga naik bau dan garing.
  2. Kemudian pecahkan telur dan kacau rata.
  3. Masukkan garam dan serbuk perasa secukup rasa.
  4. Masukkan nasi dan kacau rata. Setelah rata dan masak tutup api.
  5. Akhir sekali barulah masukkan ikan bilis.
  6. Nasi goreng cili kering sedia dihidang.

source : simplydimplylovely

Hurm sedap and menyelerakan sangat yer resepi nasi goreng cili kering ni. Untuk kawan cantik yang gemar pedas pasti nak try resepi ni at home. Resepi ni elok dihidang saat makan petang untuk add semangat saat pulang keje. Oke sekian kongsi resepi nasi goreng cili kering sedap and menyelerakan ni. Semoga resepi ni berfaedah untuk kawan cantik and selamat mencube 😀

Resepi lain : Resepi Ayam Goreng Uncle Bob Sedap Sangat and Simple

About the author: admin

Related Posts

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.