Resepi Nasi Goreng Ayam Kunyit Best Sedap

kongsiresepinasi.com – Assalamuallaikum and salam semangat rakan and bonda cantik sume. Semoga apapon yang engkau usahakan hari ni membuahkan hasil positif and peroleh banyak rezeki berlimpah. Rezeki tu tak harus berbentuk money bisa sahaja dalam bentuk reward traveling or new kitchen set for masak memasak. Kali ni saya nak izin berkongsi resepi nasi goreng ayam kunyit sedap and simple. Resepi nasi goreng ayam kunyit sedap and lazat ni merupakan resepi nasi goreng yang dimasak bersama ayam goreng kunyit. Pasti sedap sangat yer resepi ni. Resepi nasi goreng sedap yang lain ialah resepi ayam goreng kunyit azie kitchen, nasi goreng cina, ayam masak kunyit berkuah, nasi goreng kampung ant etc. But kesemua tu mengandungi bahan bahan yang sikik berbeza. Oke kalau bonda and rakan nak try resepi ni sila cuba sedia bahan bahan seperti resepi bawah ni. Lepas sedia sume bahan yang diperlukan rakan and bonda cantik semak pulak cara cara membuat resepi nasi goreng ayam kunyit sedap and so simple ni. Lets try this resepi.

Resepi Nasi Goreng Ayam Kunyit

Bahan bahan Nasi Goreng

  • Nasi putih yang disejukkan
  • Bawang besar holland
  • Bawang putih
  • Cili padi [dimayang dadu]
  • 2sb cili giling
  • Sedikit isi ayam/udang/sotong
  • 1 biji telur
  • Mixed vegetable
  • Daun bawang
  • Sedikit lada sulah
  • garam secukup rasa

Resepi lain : Resepi Nasi Lemak Kuning Simple tapi Sedap

Cara cara Membuat

  1. Basuh sume bahan yang perlu dibasuh supaya clean and healthy, then
  2. Panaskan minyak – tumiskan bahan yang dihiris dadu sampai naik wangi
  3. Then masukkan cili giling ( sampai garing)..masukkan ayam/udang/sotong ~[ kacau hingga semua bahan masak]
  4. Pecahkan telur – masukkan mixed vegetable [kacau sampai masak]
  5. Masukkan nasi – bahan perasa SESEDAP RASA
  6. Taburkan daun bawang – lada sulah bagi orang timur macam kami..lagi sedap nasi goreng kalo dimakan bersama dengan keropok goreng

source : ayiewiyah

Mudah yer cara cara membuat resepi nasi goreng ayam kunyit ni. Resepi nasi goreng macam ni biasa saya buat saat breakfast saat telat bangun pagi kerana harus sedia breakfast for my family. Kalau dah telat sangat saya sedia nasi ni dalam box makan mereka. Oke sekian kongsi resepi nasi goreng ayam kunyit sedap and lazat ni. Semoga resepi ni berfaedah and selamat mencube rakan and bonda cantik :3

Resepi lain : Resepi Nasi Beriani Noxxa Simple and Sedap Sangat

About the author: admin

Related Posts

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.