Resepi Ikan Celup Tepung Nasi Kerabu Simple tapi Sedap

kongsiresepinasi.com – Assalamuallaikum and salam sejahtera rakan sume. Kawan nak apa sahaja hari ni? Semoga sume your activity berjaya yer. And nak masak apa hari ni? Kalau takde idea sila semak and cuba resepi yang nak saya kongsi kan ni. Saya nak izin berkongsi resepi ikan celup tepung nasi kerabu simple and sedap. Resepi ikan celup tepung nasi kerabu ni ialah bahagian menu dari resepi nasi kerabu. Rakan bisa add ikan celup tepung ni kat resepi nasi kerabu golok and resepi nasi kerabu kelantan. So should try resepi ni yer. Permulaan rakan cantik sedia bahan bahan resepi bawah ni. Lepas sume bahan yang diperlukan ada rakan cantik semak cara cara membuat resepi ikan celup tepung nasi kerabu sedap ni. Jom semak resepi nya.

Resepi Ikan Celup Tepung Nasi Kerabu Simple tapi Sedap

Resepi Ikan Celup Tepung Nasi Kerabu

Bahan-bahan

  • Ikan kembung segar
  • Tepung beras
  • Air kapur sket
  • Garam secukup rasa
  • Air secukupnya
  • Serbuk kunyit sket
  • Minyak utk menggoreng

Resepi lain : Resepi Nasi Ayam Madu Paling Sedap and Simple

Cara cara membuat

  1. Permulaan rakan cantik bersihkan ikan. Toskan.
  2. Bancuh tepung beras bersama bahan2 lain sehingga sekata.
  3. Pastikan bancuhan tidak terlalu pekat dan tidak terlalu cair.
  4. Celup ikan dlm bancuhan tepung beras td, goreng dlm minyak yg panas.
  5. Hidang panas2 bersama sos cili or bersama nasi kerabu yang kawan suka

source : fzmenu

Nah tu lah bahan bahan resepi ikan celup tepung nasi kerabu. Mudah sangat yer penyediaan bahan and cara cara membuat resepi ni. So rakan cantik should try at home and hidang untuk keluarga terkasih. Untuk resepi nasi kerabu nya sila kawan guna pencarian kat blog yer. Selain nasi kerabu kat blog ni banyak resepi lain yang sedap and mudah. Sila sahaja kawan surfing kat blog ni. Oke sekian kongsi resepi ikan celup tepung nasi kerabu sedap and simple ni. Semoga resepi ni berfaedah and selamat mencube rakan cantik 😀

Resepi lain : Resepi Ayam Kukus Sos Tiram Sedap Sangat and Mudah

About the author: admin

Related Posts

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.