Resepi Ayam Goreng Uncle Bob Sedap Sangat and Simple

kongsiresepinasi.com – Assalamuallaikum and salam sejahtera Bonda cantik and terbaik. How your day bonda? Semoga sume your activity will be fine and anak menjadi apa yang ia citakan. Aamiin. Kali ni saya nak izin berkongsi resepi ayam goreng uncle bob sedap and menyelerakan sangat lagi mudah. Bonda kat sini pasti dah know sedap and lazat nya resepi ni. Resepi ayam goreng uncle bob merupakan resepi ayam yang digoreng but ayam tu digunting suai selera bonda cantik. Selain tu ada add bahan seperti serbuk cili, rempah kari, garam and etc. Kesemua bahan tu yang menjadikan resepi ni sedap and lazat. Kalau bonda nak cuba sila sedia bahan bahan seperti resepi bawah ni and langsung semak cara cara membuat resepi ayam goreng uncle bob yang sedap and menyelerakan lagi mudah ni. Jom semak resepi nya.

Resepi Ayam Goreng Uncle Bob Sedap Sangat and Simple

Bahan bahan Ayam Goreng Uncle Bob

  • 1 ekor ayam – bersihkan & potong 12 bahagian
  • 3 sudu besar serbuk cili (saya guna jenama BESTARI)
  • 3 sudu besar rempah kari daging
  • 2 sudu besar perencah ayam TUMIX
  • 1 sudu kecil garam
  • 2 biji telur – pukul terlebih dahulu
  • 2 senduk tepung goreng ayam (saya guna jenama BESTARI)
  • 1 sudu kecil baking powder

Resepi lain : Resepi Nasi Goreng USA Simple and Sedap

Cara cara Membuat

  1. Permulaan Bonda cantik tumbuk Daging ayam sehingga sedikit lembut (saya guna lesung batu untuk bagi bahan perap sebati dengan daging ayam).
  2. Perap ayam dgn cili kering serbuk, rempah kari daging, perencah ayam tumix, garam sedikit sahaja.
  3. Kemudian, bila dah gaul rata letakkan telur dan masukkan tepung goreng ayam dan baking powder
  4. Golekkan sekali lagi atas tepung goreng ayam yang kering pula kemudian goreng deep fried..m
  5. Ayam goreng uncle bob siap dan sedia untuk dimakan

source : teratakjelata

Mudah and sedap sangat la resepi ni. Resepi ayam goreng uncle bob ni dah sedap dimakan bersama nasi or sendiri. Selain tu perolehan bahan pon mudah. Oya kalau bonda gemar makan pedas bonda add sahaja sos cili or sos tomat suai selera. But untuk anak tak perlu pedas yer. Pakai sahaja kicap manis. Selain tu bonda bisa add bahan sayur supaya lebih sihat untuk anak. Oke sekian kongsi resepi ayam goreng uncle bob sedap and menyelerakan lagi mudah ni. Semoga resepi ni berfaedah and selamat mencuba bonda cantik 😀

Resepi lain : Resepi Nasi Lemak Sedap dan Wangi lagi Menyelerakan

Incoming search terms:

About the author: admin

Related Posts

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.